НОВИНИ

Международен симпозиум "Космосът, наречен Вагнер"

Международен симпозиум, посветен на Вагнер, събра в Гьоте институт светила на световната опера.

международен симпозиум космосът наречен вагнер
bnt avatar logo
от БНТ
22:08, 27.05.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Още

В център на вниманието е българската постановка на "Пръстена на Нибелунга", вагнеровият режисьорски театър и традиционните постановъчни стилове. Сред участниците в събитието бяха музикалният критик Клаус Биланд, режисьорът Ханс-Петер Леман и прочутият тенор и вокален педагог Уилям Луис. Миналата есен Софийската опера представи Вагнеровата тетралогия в Германия, благодарение на проф. Пламен Карталов.

Акад. Пламен Карталов: "За мен беше много важно този интерес, който в продължение на четири години вече привлича публика от целия свят в София да бъде проверен и показан и в родината на композитора. Така че закономерно дълбоко подчертавам - беше важно ние да покажем нашата продукция и в чужбина и то в Германия.
Ханс-Петер Леман - режисьор: "Моята любов и почит към Рихард Вагнер е защото това е единствената и прекрасна творба измежду всички опери, които бях способен да поставя в моя живот. Думите му бяха предадени много добре, а те гласяха, че ако искаш да донесеш любов на света трябва да преодолееш егоизма. Заради това той създава своите опери и ги пише като поет и композитор едновременно, заради това го обичам".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18 ранени и трима арестувани по време на митинг на Доналд Тръмп
18 ранени и трима арестувани по време на митинг на Доналд Тръмп
Корнелия Нинова: Ключовата дума за БСП е промяна
Корнелия Нинова: Ключовата дума за БСП е промяна