НОВИНИ

Молдовецът, заподозрян за взрива на банкомат в Пловдив, остава в ареста

Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста 22-годишния молдовец Евгени Недеалков. Студентът по право бе задържан като един от заподозрените в обира и взривяването на банкомат в Пловдив. Кражбата бе извършена миналата събота и бяха откраднати 215 000 лева. В Турция се губят следите на втория молдовски гражданин, който след обира е успял да напусне България.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
18:51, 13.07.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

В съдебната зала днес излязоха нови подробности по случая. Двамата мъже са имали спътничка, също от молдовски произход. Пред разследващите тя подробно е описала и показала местата, на които са изхвърлени дрехите и инструментите след взрива. Жената е имала задачата да обмени част от изчезналата сума.

Весела Нажар, служебен защитник на задържания: Тя е сменяла пари, да! Но, не е взимала пари от него. Парите са ѝ давани от друг, който не е установен по делото. Той е дошъл тук да купува кола и са му платили 500 евро. Това е, което казва той.

Разследващите са установили движението на близо 90 хиляди от изчезналите общо 215 000 лева.

Румяна Зайкова-Калеева, заместник-районен прокурор на Пловдив: Били са обменени в евро в различни чейндж бюра в град Бургас и изпратени в чужбина.

Според съда има достатъчно доказателство задържаният след обира молдовец да остане в ареста. От прокуратурата представиха и справка, според която в родината му, срещу Евгени Недеалков се водят четири наказателни производства.

Румяна Зайкова-Калеева, заместник-районен прокурор на Пловдив: Няма адрес в страната. Той е със статут на турист. Съществува реална опасност също да напусне страната и съответно да не може да понесе отговорността за извършеното престъпление.

Присъдата, която може да получи 22-годишния молдовски гражданин може да бъде между 3 и 15 години лишаване от свобода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на месеца ремонтират надлеза при кръстовището край Атия
До края на месеца ремонтират надлеза при кръстовището край Атия
Футболни тарталети от Франция станаха хит преди финала на Мондиала
Футболни тарталети от Франция станаха хит преди финала на Мондиала