НОВИНИ

МОСВ: Преустановено е замърсяването на река Марица

Преустановено е замърсяването на река Марица, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Тази сутрин е извършено повторно пробонабиране от канализационните колектори и река Пишманка. Резултатите от пробите сочат, че замърсяването е преустановено.

мосв преустановено замърсяването река марица
bnt avatar logo
от БНТ
21:17, 26.01.2020
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Бяха взети водни проби от отпадъчните води на инсталация за преработка на отпадъци в промишлената зона на Пазарджик, от двата градски колектора на ул. "Заводска" и от отпадъчните води на предприятия за преработка на хартия в село Главиница, община Пазарджик.

Проверени са още три промишлени обекта в индустриалната зона, за които се установи, че в момента не заустват отпадъчни води в канализационната система с водоприемник река Пишманка, локализирана като участък на замърсяването. Във водите ѝ са установени пластмасови мленки от преработка на полиетиленови отпадъци.

Резултатите от взетите водни проби от реката и двата градски колектора сочат инсталацията за преработка на отпадъци на „Екоинвест” ЕООД за източник на замърсяването. Установено е превишение в пъти над пределно допустимите концентрации на вещества в производствените отпадъчни води на обекта по Наредба 7 за реда и начина за заустване на отпадъчни води в канализационните системи.

От вечера следобед „Екоинвест” ЕООД преустанови производствената си дейност, свързана с формиране на отпадъчни води.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След новините: Защо кланове на италианската мафия изпращат боклук у нас?
"След новините": Защо кланове на италианската мафия изпращат боклук у нас?
Има ли нещо необичайно във времето в България през последните 30 години?
Има ли нещо необичайно във времето в България през последните 30 години?