НОВИНИ

Коментари за препоръката на ЕК да започне преговори с Македония и Албания

Български евродепутати от различни парламентарни групи определиха като добра новина за страната ни препоръката на Европейската комисия да започне преговори за присъединяване с Македония и Албания. Лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев се надява тази посока да бъде потвърдена и на срещата на върха в София през май. Според Емил Радев от ГЕРБ, ако двете страни изпълнят критериите, повечето европейски държави ще променят позициите си. Според Ангел Джамбазки от ВМРО на Македония и Албания трябва да бъдат дадени ясни и честни срокове.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:25, 18.04.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света
Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ, ЕНП: Това е огромен пробив - както за сигурността в региона, така и голям успех за Българското председателство. Колкото по-бързо се изпълнят критериите, толкова по-бързо ще имат шанс тези държави да станат пълноправни членки.

Сергей Станишев - президент на ПЕС: България е пряко заинтересована за стабилността на Западните Балкани. Европейската перспектива е най-добрата гаранция и окуражаване на тези политици и обществата като цяло да вървят в европейска посока, иначе рискът от дестабилизация на региона е реален.

Ангел Джамбазки - евродепутат от ВМРО, Европейски консерватори и реформисти: Разговорът за Европа, за ЕС, за членството на братска република Македония в ЕС трябва да минава през София. Така ние ще се върнем на мястото, което заслужаваме и което имаме като българска нация на Балканите. Много силно се надявам на срещата на върха в София да има недвусмислено отправена покана за членство.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Българският патриарх Неофит е приет в болница
​Българският патриарх Неофит е приет в болница
Вечното дерби: ​ЦСКА и Левски завършиха 2:2
Вечното дерби: ​ЦСКА и Левски завършиха 2:2