НОВИНИ

​Работодателите ще имат електронен достъп до регистъра на болничните листове

Националният осигурителен институт предоставя нова електронна услуга "Справка за постъпилите данни в Електронния регистър на болничните листове от издаден/анулиран болничен лист", предназначена за осигурителите и упълномощените от тях лица, които подават документи за изплащане на парични обезщетения от Държавното обществено осигуряване. Това съобщиха от пресцентъра на НОИ.

bnt avatar logo
от БТА
11:42, 29.03.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
​работодателите имат електронен достъп регистъра болничните листове

Услугата дава възможност за получаване на информация от Електронния регистър на болничните листове, необходима на осигурителите за попълването на удостоверение, приложение "9" към Наредбата за паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване

Справката е достъпна на интернет-страницата на НОИ - www.nssi.bg в рубрика "Е-услуги"/Справки с въвеждане на ЕИК и Идентификационен код на осигурителя, издаден от НОИ. За получаване на необходимата информация от регистъра се въвежда ЕГН на осигуреното лице и уникален номер на болничен лист.

Справката дава информация за датата на издаването, периода на временната неработоспособност, датата на постъпване на данните в Електронния регистър на болничните листове и актуалния статус на конкретния болничен лист.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Брюксел очакват писмото на Тереза Мей за задействане на Брекзит
В Брюксел очакват писмото на Тереза Мей за задействане на Брекзит
Какви са техническите измерения на развода на Великобритания с ЕС
Какви са техническите измерения на развода на Великобритания с ЕС