НОВИНИ

Охранител наръга младеж в столичен мол, опитал да краде дрехи

В пика на коледното пазаруване младеж беше наръган в столичен мол. Според полицията пострадалият се е опитал да открадне дреха от един от магазините и се е стигнало до спречкване с охранител. 19-годишното момче е настанено в Пирогов, където състоянието му е стабилизирано. Охранителят също е приет в болница с травми по главата.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
11:00, 23.12.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Около 10:30 ч. тази сутрин на рецепцията в столичен мол получават сигнал за инцидент в един от магазините.

Теодор Петров, оперативен директор на фирмата охранител на мола: "Веднага охраната се задейства и в рамките на една минута отцепва района и намира момче с прободни рани. Оказват първа помощ на момчето по най-бързия начин. На 30-ата секунда по уредбата се обявява дали има лекар в мола. Отзовават се двама души".

По данни на МВР младежът направил опит да открадне дреха от магазина. Охранителят обаче го хванал и последвало спречкване. Според очевидци младежът е ударил охранителя със стол по главата, той пък извадил нож и нанесъл няколко удара. И двамата са настанени за лечение в Пирогов. 19-годишният младеж е опериран по спешност.

Мария Пойразова, говорител на УМБАЛСМ „Пирогов": "Той има няколко наранявания в областта на гръдния кош, включително с частично засягане на единия лоб на белия дроб".
;

Другият пострадал има рана на главата".

От фирмата охранител на мола заявиха, че всеки наемател сам избира служителите, които се грижат за сигурността в магазините.

Теодор Петров, оперативен директор на фирмата охранител на мола: "Охранителят, който го е пробол, не е от нашата компания. Моята охрана няма право да е въоръжена и категорично мога да заявя, че не са въоръжени. В търговски център е абсолютно недопустимо да има въоръжени лица".

Разследването по случая продължава. Предстои да бъдат прегледани всички записи от охранителните камери.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По празниците се увеличават обирите на жилища
По празниците се увеличават обирите на жилища
На 29 декември изплащат последните обезщетения поради майчинство и болест
На 29 декември изплащат последните обезщетения поради майчинство и болест