НОВИНИ

От АБВ искат среща с Меглена Кунева

Готови са с предложения към нейния законопроект за създаване на Национално бюро за борба с корупцията и конфликт на интереси, който беше отхвърлен от парламента.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
20:20, 22.12.2015
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

АБВ ще поиска среща с вицепремиера Меглена Кунева. Готови са с предложения към нейния законопроект за създаване на Национално бюро за борба с корупцията и конфликт на интереси, който беше отхвърлен от парламента.

Според зам.-председателя на АБВ Румен Петков, държавата не показва достатъчно воля за справяне с проблема.

Според бившия заместник-главен прокурор Бойко Найденов, преди да се пристъпва към ново законодателство, трябва да се анализира съществуващото, както и всички институции и органи за борба с корупцията. Сега само 2% от подадените сигнали за корупция стигат до прокуратурата, казва още Найденов. Той смята, че подготвяното националното бюро за борба с корупцията, трябва да има разследващи функции.

Румен Петков - зам. председател на АБВ: "Ще направим няколко конкретни предложения - изграждането на агенция единна за обществени поръчки на държавните институции и като възможност изграждане на втора за обществените поръчки на общините. Отчетност пред НС за резултатите на борбата с корупцията. Това са конкретни неща, които ние ще представим и по които ще държим да имаме ясна позиция на всички политически сили".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забравени от Бога села - санитарки стават доктори
Забравени от Бога села - санитарки стават доктори
​Новите ваксини за реимунизация на деца вече са в България
​Новите ваксини за реимунизация на деца вече са в България