НОВИНИ

Отмениха бедственото положение в Бургаска област

От 12.00 часа е отменено бедственото положение в област Бургас. Това съобщи областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, под чието ръководство кризисният щаб работи повече от денонощие. Около 17:00 ч. снощи магистрала "Тракия" от Бургас за София беше пусната, разчистени бяха и двете кризисни отсечки Карнобат-Айтос и Айтос-Бургас. В новогодишната нощ нямаше бедстващи автомобили по пътищата в региона.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
15:01, 01.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Всички главни пътища от републиканската мрежа в района на Бургас са почистени и отворени за движение, потвърдиха от областния кризисен щаб. В момента снегопочистващи машини работят в общините Айтос, Карнобат, Сунгурларе и Руен, където заради обилния снеговалеж и бурния вятър има затворени междуселски пътища. Все още има и села без ток, но екипите на EVN работят за отстраняване на скъсаните електропроводи.

48 часа след снежния ад нищо не напомня за тези тежки моменти, които бяха тук на затворената магистрала. В момента всичко е идеално изчистено, но прогнозата е, че в следващите дни отново може да има снежни навявания. От КАТ препоръчват - карайте внимателно!

Автомобилният трафик е доста интензивен и в посока София и в посока Бургас. До късния следобед днес все още беше затворена отсечката за Миролюбово, но след като бяха изтеглени катастрофиралите ТИР-ове и платното бе разчистено, забраната бе вдигната. Движението през Ришкия проход също е възстановено, нормално е и движението от Бургас за Варна в отсечката Слънчев бряг-Обзор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС осъди терористичния акт в Истанбул
ЕС осъди терористичния акт в Истанбул
35-годишен диригент ръководи Новогодишния концерт на Виенската филхармония
35-годишен диригент ръководи Новогодишния концерт на Виенската филхармония