НОВИНИ

Разярен баща удари със стол ученик в плевенско училище

Нов шокиращ случай на агресия и побой от родител - в елитно плевенско училище. Инцидентът е станал в края на учебния ден вчера в училището по изкуства „Любомир Пипков". Разярен баща на седмокласник нахлул в училищен кабинет и ударил ученик със стол, върху друг стоварил юмрука си. Прокуратурата в Плевен е образувала бързо производство срещу Милен Антов за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди на двете деца.

bnt avatar logo
от Никодим Даневски
19:50, 16.02.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
разярен баща удари стол ученик плевенско училище

Минути след 17 вчера в коридора на училището седмокласникът Цветан пресрещнал деветокласникът Мартин и се нахвърлил с обидни думи за външния му вид и облекло. Последвало спречкване, което бързо било прекратено от други ученици. По-късно, обаче бащата на по- малкото момче нахлул в училището, влязъл в кабинета по скулптура .

Мартин: Влиза и взема един стол който беше зад мен, защото аз бях седнал и го удря в мен след което тръгва към Георги и госпожата се опита да го усмири, но той замахна с юмрук към Георги и го уцели.

Георги: Изведнъж се появи баща му, почна да крещи - ще ни убие. ...тръгна към мен, вика - ти ли удари сина ми и аз докато кажа не вече ме беше ударил.

Директорката потвърди, че охранителят не е забелязал бащата да влиза през главния вход на училището.

Жечка Димитрова - директор на училище по изкуствата „Любомир Пипков" - Плевен: Ние тука имаме един авариен изход, който се отваря с паник-врати отвътре...ученика Цветан отваря вратата на баща си от вътрешната страна и той нахлува в ателието на художниците.

Родителите на битите момчета са шокирани, че такъв инцидент може да се случи точно в това елитно училище и са категорични, че ще направят всичко побойникът да получи справедливо наказание.

Антонио Димитров - баща на Георги: Този човек няма да го оставим, ще си търсим правата до края защото не може някой да си мисли, че е недостижим. Видяхме в полицията, че има 4 висящи дела и не знам защо е още навън.

Побойникът не беше открит за коментар на случилото се. Пред директорката на училището заявил, че не е в града и ще се яви на разпит в полицията в понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
29 града в България със замърсен въздух
29 града в България със замърсен въздух
Млад фотограф избра живота на село
Млад фотограф избра живота на село