НОВИНИ

Пожарът над село Стара Кресна не е овладян, но няма опасност за населението

Голям пожар бушува в района на село Стара Кресна. Гори 50-сет годишна борова гора и сухи треви. Теренът е труднодостъпен.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
23:07, 13.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Същинското гасене на пожара ще започне утре, за момента е ограничено разпространението на огъня, но има опасност да се разрасне през нощта. От Пожарната казаха, че няма опасност с за близките населени места, тъй като селото се намира 3 км.

На място ще останат екипи, които ще следят за разпространението на огъня. В обхвата на пожара обаче има далекопровод.

Гл.комисар Николай Николов - директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението: За мерки за сигурност се наложи да прекъснем поддаването на ток към Гърция, тоест в момента 400 киловолтовият електропровод е заземен и прекъснат. В момента, в който стане безопасно ще разрешим пускането на ток.
Бисер Михайлов-областен управител на Благоевград: Включваме абсолютно всички налични сили, които имаме, освен с доброволците вече сме разговаряли с кметовете на съседните населени места и служители на Национален парк „Пирин" и Национален парк „Рила" утре също ще вземат участие със собствени сили и средства и автомобили, така че е създадена максимална организация да се включат възможно най-голям брой хора, които да участват в погасяването на този огромен пожар. За съжаление, времето не е с нас, виждате че постоянно духа много силен вятър и това възпрепятства и гасенето. Да се надяваме,че утре ще успеем да го ограничим.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разраства се пожарът край Стара Кресна
Разраства се пожарът край Стара Кресна
В ареста остават задържаните след боя в Асеновград
В ареста остават задържаните след боя в Асеновград