НОВИНИ

През 2020 г. Първа английска гимназия преминава към едносменен режим на обучение

През 2020 г. Първа английска гимназия в София ще премине към едносменен режим на обучение. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с районния кмет на „Оборище“ Васил Цолов провериха как върви изграждането на разширението на гимназията, в която сега се помещават две училища.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:24, 22.02.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
2020 първа английска гимназия преминава едносменен режим обучение

„Квадратурата на новата част е повече от старата. На практика строим още едно училище, което да позволи преминаването на едносменен режим на работа на двете училища – английската гимназия и 112 ОУ. В момента се прави разширение заедно с нов физкултурен салон“, заяви Фандъкова и поясни, че общината е отпуснала близо 4 млн. лева на районния кмет за реализирането на този проект.

Тя обясни, че миналата година е била открита първата нова сграда от разширението на английската гимназия и е започнало разширението на 2 и 3 корпус.


;

„Общите помещения, които ще бъдат изградени са 43, в които се включват методически кабинети. Класните стаи са 22. Ще има стаи по химия и физика, които ще бъдат със специализирано оборудване. В старата гимназия имаше един физкултурен салон. В момента се доизграждат 2-ят и 3-ят физкултурен салон. Един от тях ще се използва за хореография. Изгражда се и втори асансьор като единият е в старата сграда, а другият ще е в разширението“, обясни районният кмет Васил Цолов, който заяви, че се надява проектът да бъде изпълнен до началото на новата учебна година.


;

Фандъкова обясни, че ще се радва ако това стане факт, но заложеният срок по договор със строителната компания е лятото на 2020 г.

Тя подчерта, че тази година общината е заделила рекорден бюджет за образование.

„10 нови сгради на училища строим тази година, 15 на детски градини. Над 75 млн. лв. е бюджетът на общината за образование тази година, заедно с модернизацията на 26 училища и детски градини. Това е огромен ресурс. Ако говорим за рекорден бюджет, то бюджетът за образование е рекорден“, заяви тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК увеличава националните помощи за земеделски стопани до 25 000 евро
ЕК увеличава националните помощи за земеделски стопани до 25 000 евро
Български учени ще участват в изследвания на ЦЕРН
Български учени ще участват в изследвания на ЦЕРН