НОВИНИ

Президентът Радев днес участва в Петербургския международен икономически форум

Президентът Румен Радев днес участва в Петербургския международен икономически форум. През последните 21 години Форумът се превърна във водеща глобална платформа, в която членовете на бизнес общността се срещат и обсъждат ключови икономически въпроси.

Вера Александрова
от Вера Александрова
06:16, 07.06.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Петербургският международен икономически форум е създаден през 1997 г., а от 2006 г. се провежда под патронажа на президента на Руската федерация, който присъства на всяко събитие.

Българският държавен глава ще говори в президентския панел на на форум, посветен на изпълнението на целите на ООН за устойчиво развитие до 2030 година. В дискусията ще участват освен домакинът Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин.

Румен Радев благодари на руския си колега за поканата да участва във форума.

Румен Радев, президент на Република България: Поканата е български президент , което се случва за първи път да вземе участие във високия панел на един от най-авторитетните икономически форуми в света. Знаете историята, много политически лидери участват, да припомня и Меркел и миналата година и Макрон , Шиндзо Абе също беше от Япония.

В рамките на визитата си в Санкт Петербург президентът Румен Радев ще разговаря също и с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, както и с министър-председателя на Армения Никол Пашинян.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес Тереза Мей официално подава оставка като лидер на Консерваторите
Днес Тереза Мей официално подава оставка като лидер на Консерваторите
Нивото на река Дунав при Видин премина 750 см.
Нивото на река Дунав при Видин премина 750 см.