НОВИНИ

Притеснения за здравето на Меркел при срещата ѝ с украинския президент

Германия с интерес очакваше визитата на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски. По време на церемонията с военни почести обаче канцлерът Ангела Меркел започна да трепери неудържимо. Въпреки явното неразположение, Меркел проведе срещата и след това обясни пред журналисти, че причината е дехидратация.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
19:45, 18.06.2019
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Шокиращи минути по време на посрещането на новоизбрания украински президент в канцлерството. Ангела Меркел трепери през цялото време докато звучи химнът на Федералната република. Когато двамата тръгват към почетната рота обаче вибрациите видимо се уталожват. След 1:45ч двамата застават пред журналистите в добра форма и настроение.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Междувременно изпих три чаши вода. Очевидно са ми липсвали. Така че се чувствам много добре.

От своя страна Володимир Зеленски увери журналистите, че през цялото време е до канцлера и не е останал с впечатление, че тя е несигурна. Този джентълменски жест направи впечатление, както и решителността на новоизбрания президент по важните въпроси за неговата страна. Той беше категоричен, че санкциите трябва да продължат.

Володимир Зеленски, президент на Украйна: Бих искал да ви призова и се надявам да ме чуете: ние не започнахме тази война, но се надявам ние да сме тези, които да я прекратят възможно най-скоро. Не искаме европейските ни партньори да страдат от санкциите, но те са единственият начин да приключим конфликта без кръвопролития.

През 2014 г. Европейският съюз наложи остри икономически санкции срещу Русия. По време на срещата на върха на общността в четвъртък и петък се очаква те да бъдат продължени. Меркел говори за противозаконни поведение на Русия, но не за увеличаване на санкциите. Зеленски има напрегната програма в Берлин, където за срещи го очаква целият политически връх.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп започва кампанията си за втори мандат
Тръмп започва кампанията си за втори мандат
Иран е разбил нова шпионска мрежа на ЦРУ
Иран е разбил нова шпионска мрежа на ЦРУ