НОВИНИ

Проверки за мигранти в Сърбия бавят трафика за Хърватия и Унгария

Проверки за скрити в камионите мигранти забавят преминаването на тежкотоварните автомобили от Сърбия в Хърватия и Унгария, предаде Асошиейтед прес, като се позова на сръбските митнически власти.

bnt avatar logo
от БТА
22:40, 26.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
проверки мигранти сърбия бавят трафика хърватия унгария

В изявлението се казва, че камионите чакат по няколко часа в образувалите се дълги колони. Хърватия и Унгария, които членуват в Европейския съюз, са обяснили забавянето със старателното проверяване на тежкотоварните автомобили.

Нелегалните мигранти, които се опитват да достигнат Западна Европа, често се крият в камиони, отбелязва АП. Само през последните няколко дни сръбските власти са открили 17 мъже от Сирия и Афганистан в три тежкотоварни автомобила, пътуващи за Франция и Италия.

Хиляди мигранти са блокирани в Сърбия и търсят начини да влязат нелегално в ЕС.

25 афганистанци бяха задържани от сръбските власти при опит да направят това, преминавайки в Хърватия по замръзналия Дунав, предаде ТАСС, като се позова на полицията в сръбския пограничен град Апатин.

Тези хора са били отведени в център за настаняване на мигранти.

Патрулите на брега на реката са засилени.

При Апатин Дунав е широк от 270 до 700 метра, отбелязва ТАСС. Реката замръзна заради студа, който скова региона още на 6 януари, като дебелината на леда достига около 20 сантиметра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев ще представи приоритетите на служебния кабинет
Румен Радев ще представи приоритетите на служебния кабинет
Отиде си нашата колега Искра Йотова
Отиде си нашата колега Искра Йотова