НОВИНИ

Първи кадри и арести след покушението над Николас Мадуро

11 журналисти и сътрудници на медиите са задържани след неуспешното покушение срещу президента на Венецуела Николас Мадуро. Разследването на нападението продължава, арестувани са шестима заподозрени.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
18:30, 06.08.2018
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Днес се появиха и кадри от взривовете на дроновете, с които беше извършена атаката, при която бяха ранени седем души. Опасенията на опозицията са, че опитът за покушение ще даде повод на Мадуро за повече репресии. Кадрите с взривяването на един от дроновете, с които е бил атакуван Николас Мадуро, се появиха в профили в Туитър на венецуеслски политици и журналисти.

Министърът на информацията Хорхе Родригес уточни, че към трибуната, на която се е намирал държавният глава на Венецуела, са полетели три дрона. Всеки бил зареден с един килограм Це 4. Експлозията на един от тях причинила щети по жилищна сграда.

Марко Маркес, жител на Каракас: Усетих експлозията. Стъклата затрепериха, някои се счупиха. Помислих си, че е гръм. Събитието беше на един от централните булеварди и се сетих, че може да са фойерверки. Не знаех какво се случва.

Сред задържаните 11 журналисти има предтавители както на местни, както и на испански и аржентински медии. Информацията е на Националния профсъюз на работещите в печата, като се посочва, че някои от арестуваните са пребити или ограбени, но не се уточнява по какви теми са работили арестуваните представители на медии.

Хорхе Ареаза, министър на външните работи: Настояваме за резултати от разследването, защото видяхме как медии по света, агенциите, започнаха да изкривяват фактите. В същото време, демонстрацията на солидарност и подкрепа за президента Мадуро, боливарското правителство и властта бяха като същинска лавина.

Атаката срещу Николас Мадуро идва в момент на дълбока икономическа криза във Венецуела и остри анти-правителствени настроения, белязани и от мащабни протести.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна отваря врати първият дневен център за деца аутисти
Във Варна отваря врати първият дневен център за деца аутисти
​Морско торнадо в Италия
​Морско торнадо в Италия