Републиканците искат Тръмп да се откаже от предложението за вносните мита

В небивала публична конфронтация председателят на Камарата на представителите, републиканецът Пол Райън, както и други републиканци призоваха президента на САЩ Доналд Тръмп да се откаже от обявеното въвеждане на вносни мита, които според тях могат да разпалят опасна търговска война, съобщи Асошиейтед прес. Тръмп отговори: "Не се отказваме".

от БТА
13:55, 06.03.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
републиканците искат тръмп откаже предложението вносните мита

Президентът уточни, че съседните Канада и Мексико няма да бъдат изключени от плановете му за специални вносни мита върху стоманените и алуминиевите изделия. Той обаче запази възможността да изключи дългогодишните съюзници, ако те се съгласят на по-изгодни условия за САЩ при преговорите за преразглеждане на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА).

Имахме много лошо споразумение с Мексико, имахме много лошо споразумение с Канада. То се нарича НАФТА, заяви Тръмп.

Тръмп говори малко след като говорителка на Райън, който е съюзник на Тръмп, каза, че председателят на Камарата на представителите е изключително обезпокоен, че предложените мита ще предизвикат търговска война и призова Белия дом да се откаже от този план.

Републиканците от комисията за финансиране и инвестиции в Камарата на представителите разпространиха писмо, което се противопоставя на плана на Тръмп, а лидерите на републиканците в Конгреса намекнаха, че може да се опитат да попречат на митата, ако президентът продължи да настоява да изпълни плана си.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Северна Корея е готова на мораториум върху ядрените и ракетни опити
Северна Корея е готова на мораториум върху ядрените и ракетни опити
Водата в Стрeлча и още четири села е замърсена
Водата в Стрeлча и още четири села е замърсена