НОВИНИ

​Самоубил се е заподозреният за бомбите в Тексас

Заподозреният сериен бомбаджия в американския щат Тексас, който, по всичко личи, се е самоубил рано тази сутрин, след като залавянето му от полицията е станало неминуемо, бе идентифициран като 23-годишния жител на щата Марк Кондит, предаде ДПА, цитирайки съобщения от правоохранителните органи в САЩ.

​самоубил заподозреният бомбите тексас
bnt avatar logo
от БНТ
22:17, 21.03.2018
Чете се за: 00:51 мин.
По света

Според Брайън Манли - шефа на полицията в Остин, столицата на щата, мъжът е главният заподозрян. Смята се, че е действал сам, извършвайки серията от поне 4 бомбени взрива, ужасили жителите на града и съседните селища след първия взрив на 2 март, при който загина 39-годишен мъж.

Кондит е работил в миналото като техник по поправка на компютри, след като е получил диплома от "Комюнити колидж" в Остин. Все още не е ясен мотивът за деянията му. Към настоящия момент той е бил безработен и не е служил в армията.

Заподозреният е идентифициран въз основа на доказателствен материал, събран след като той изпратил пакет с взривно устройство от чертите на града до местен офис на куриерската компания ФедЕкс, каза Манли на пресконференция днес. Полицията призова към бдителност, тъй като не е сигурна какво е правил Кондит през последните 24 часа, което предполага, че е възможно той да е разпратил още бомби по пощата.

Полицейските преследвачи обкръжиха колата на заподозрения в предградие на Остин тази сутрин. При приближаването на полицаите към колата отвътре се разнесе взрив и той бе намерен мъртъв в нея.

Конгресменът републиканец от Тексас Майкъл Маккол каза по телевизията, че заподозреният е купил голяма част от оборудването за изготвяне на взривни устройства от магазин в Остин. Полицията е попаднала на дирите му, след като е бил засечен с видеокамера в офис на ФедЕкс в града. Разследващите успели да получат и номера на колата му, което също помогнало за идентифицирането му, след което го проследили какво купува от магазина от веригата "Хоум Депо".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Оранжев и жълт код за силен вятър и сняг за 22 март
​Оранжев и жълт код за силен вятър и сняг за 22 март
​Бен Афлек стана за смях с огромна татуировка
​Бен Афлек стана за смях с огромна татуировка