НОВИНИ

САЩ приветстваха решението на България да купи самолети F-16

Съединените щати приветстват решението на българското правителство да купи 8 изтребителя F-16, боеприпаси и необходимото за тях оборудване - се казва в съобщение на сайта на Държавния департамент на Съединените щати.

bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 31.07.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света

"Поздравяваме премиера Бойко Борисов и българското правителство за техния ангажимент да модернизират своите въоръжени сили" - се посочва още в съобщението.

По този повод премиерът Борисов в началото на днешното правителствено заседание поздрави министерствата, работили за финализиране на договора с "Локхийд Мартин", разкритикува противниците на сделката и отправи упреци към партиите в дясно, които не подкрепиха проекта.

Бойко Борисов- министър-председател: "Видяхте съобщението на департамента на САЩ: Въпреки опитите и глупостите, които се наслушахме в България, мисля, че никой не би си позволил извън България да си помисли, че българското и американско правителство са били подвластни на лобизъм, корупционни действия или каквото и да е било. Истински съжаляваме, че нашите партньори в дясно нито един път не се опитаха да ни помогнат и да ни защитят. Защото това е и геостратегическо решение.

Вчера в "Държавен вестник" бяха публикувани два от договорите за купуването на самолетите и оборудване за тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес изтича срокът за умъртвяване на прасета в частни дворове в Северна България
Днес изтича срокът за умъртвяване на прасета в частни дворове в Северна България
В Армения посрещат Преображение Господне под вода
В Армения посрещат Преображение Господне "под вода"