НОВИНИ

Сблъсъци в Белград между привърженици на правителството и опозицията

В центъра на Белград, при откриването на реконструирания Площад на републиката, се стигна до сблъсъци между привърженици на опозиционния Съюз за Сърбия и управляващата Сръбска прогресивна партия.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:37, 31.08.2019
Чете се за: 00:28 мин.
По света
сблъсъци белград привърженици правителството опозицията

До размяната на вербални нападки и сблъсъците се стигна след като митингите на двете групи се състояха по едно и също време и само на няколко метра едни от други.

Представителят на Съюз за Сърбия - членът на Народната партия Никола Йованович и ДПС, а също и кметът на община Стари Град Марко Бастач, който е член на Партията за свобода и правда, държаха реч на площада. В същото време само на метри от тях представители на управляващите се хвалеха с добре реконструирания площад.

В момента, в който представителите на управляващите трябваше да си тръгнат с микробус, те бяха наобиколени от активистите на опозицията. Йованович се приближи, за да поздрави председателя на градския съвет на Белград Никола Никодиевич и други градски служители. Микробусът обаче тръгна и това беше прието от опозиционерите като бягство от страна на управляващите.

Именно тогава избухна разпрата между активистите от двата митинга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция въвежда нови мерки за борба с бежанския наплив
Гърция въвежда нови мерки за борба с бежанския наплив
Над 100 горски и пожарникари гасиха пожар край Петрич
Над 100 горски и пожарникари гасиха пожар край Петрич