НОВИНИ

Брюксел поздрави Себастиан Курц за победата на изборите в Австрия

Брюксел поздрави Себастиан Курц за победата на изборите в Австрия. Младият лидер на австрийските консерватори е на път да стане следващия канцлер на страната. Пет партии ще влязат в австрийския парламент. Зелените няма да присъстват в парламента въобще. Вижте във видеото прякото включване на кореспондента ни Десислава Апостолова.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
22:34, 15.10.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Според досегашните резултати неговата Австрийска народна партия води в днешните предсрочни парламентарни избори с близо 32 %. Следват социалдемократите на канцлера Кристиан Керн и крайнодясната Партия на свободата на Хайнц-Кристиан Щрахе с минимална разлика помежду си. Още две партии прескачат 4-процентовата бариера - Нова Австрия и Листа Пилц. Зелените са на ръба.

Себастиан Курц, външен министър, лидер на АНП: Избирателите ни натовариха с голяма отговорност и трябва да знаем това. Трябва да осъзнаем също, че много хора вложиха надеждите си в нашето движение. Обещавам ви, че ще се боря с всички сили за промяна в тази страна. И ви каня да тръгнете заедно с мен по този път.
Кристиан Керн канцлер, лидер на АСДП: Нашата задача през идните пет години ще бъде да спечелим отново политическа хегемония за нашите теми. Защото съм убеден, че всичко е в това да защитаваме тази отворена, модерна, демократична, разнообразна Австрия.
Хайнц-Кристиан Щрахе, лидер на АПС: Ние сме доволни от големия успех. Едно нещо е видно - около 60 % от австрийците са гласували за идеи, отстоявани от Партията на свободата, и искат промяна.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филм от САЩ спечели наградата на фестивала на червенокръстките филми
Филм от САЩ спечели наградата на фестивала на червенокръстките филми
Кандидатът на БСП спечели балотажа в село Попович в община Бяла
Кандидатът на БСП спечели балотажа в село Попович в община Бяла