НОВИНИ

Седем души бяха ранени при ракетен обстрел край Тел Авив

Седем души бяха ранени при ракетен обстрел срещу Израел от Ивицата Газа. Палестинска ракета разруши къща в селище на север от Тел Авив. До момента никой не е поел отговорност за атаката, но израелските власти обвиниха Хамас. Премиерът Бенямин Нетаняху съкращава посещението си в Съединените щати след днешната среща с американския президент Доналд Тръмп. Инцидентът засили напрежението в региона две седмици преди парламентарните избори в Израел.

Фани Аронова
от Фани Аронова
17:44, 25.03.2019
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Рано тази сутрин сирени обявиха тревога за ракетно нападение в Централен Израел. В 5,25 ч. местно време ракета, удари къща в селището Мишмерет на 20 км от Тел Авив. Къщата е разрушена и при експлозията е пламнал пожар. Ранени са 7 души, сред които има бебе и две малки деца. Нанесени са щети на още една къща и на много автомобили. Ракетата с дълъг обсег е изстреляна от ивицата Газа, съобщи израелската армия и разположи подкрепления по границата с палестинската територия.

Либи Вайс, капитан от израелската армия: Ракетата, която удари с пряко попадение къщата зад мен, е направена от Хамас, изстреляна от полигон на Хамас и ние ги държим пряко отговорни за станалото тук.

Палестинското движение отрече да е извършило нападението. Ракетата може да е изтреляна по погрешка заради лошото време е казал анонимен представител пред агенция Франс прес. Същата причина беше посочена и за ракетния обстрел срещу Тел Авив в средата на месеца. Атаката завари израелския премиер Нетаняху на официално посещение в САЩ.

Бенямин Нетанаху, премиер на Израел: Това е ужасно нападение срещу Държавата Израел и ние ще отговорим твърдо. Заради събитията реших да съкратя посещението си в Съединените щати. Имам среща с президента Тръмп и незабавно след това се връщам в Израел, за да ръководя отблизо действията ни.

Има опасения от нова вълна на насилие две седмици преди изборите в Израел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европарламентът решава дали ще гласува Пакет Мобилност
Европарламентът решава дали ще гласува Пакет "Мобилност"
Докладът „Мълър“: Предизборната кампания на Тръмп не е имала връзки с Русия
Докладът „Мълър“: Предизборната кампания на Тръмп не е имала връзки с Русия