НОВИНИ

Ще остане ли Тереза Мей лидер на Консервативната партия?

Ново изпитание за британския премиер. Депутатите - консерватори ще гласуват тази вечер вот на недоверие към нея като лидер на партията.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
18:40, 12.12.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

За да остане начело на торите, Мей трябва да получи подкрепата на мнозинството или 158 от общо 315 души. Ако спечели, в продължение на година не може да има нов вот срещу нея. Ако изгуби, трябва да подаде оставка като лидер на партията.

Гласуването започва в 20:00 часа българско време и резултатите ще са известни около два часа по-късно. Процедурата беше задействана от съпартийците ѝ, след като Тереза Мей отложи вота в парламента на сделката за излизане от Европейския съюз. Мей обяви, че ще се бори докрай да запази поста, а смяната на лидера на партията ще създаде несигурност за страната в момент, когато най-малко може да си го позволи.


Тереза Мей, министър-председател на Великобритания: Задачите, който очертах в първата си реч пред тази врата, са да работя за осъществяването на Брекзит, за който гласуваха хората и за изграждането на страна, която дава възможности на всички. Посветих се без да жаля сили на тези задачи, откакто станах премиер и съм готова да довърша работата докрай.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пуснаха под гаранция финансовата директорка на Хуауей
Пуснаха под гаранция финансовата директорка на "Хуауей"
Руският посланик: България остава в плановете на Русия за „Турски поток“
Руският посланик: България остава в плановете на Русия за „Турски поток“