НОВИНИ

Ще премахнат ли ЕС и Турция визите

Европейската комисия ще препоръча въвеждането на безвизово пътуване за турските граждани. Очаква се това да стане на 4 май, когато бъде публикуван докладът на Комисията, но подробностите по него вече са известни на медиите. Вижте коментара на кореспондента на БНТ в Брюксел Владислав Велев в новините "По света и у нас" в 18 часа.

Владислав Велев
от Владислав Велев
18:53, 03.05.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Изпълнила ли е Турция бързо оставащите над 30 условия за премахване на визите? Това е препоръка на ЕК, която не е задължително да бъде одобрена, а тя трябва да бъде одобрена и от Европарламента, и от всички държави в ЕС, уточни Владислав Велев.

- Очаква се до края на месеца ЕК да направи още един подобен доклад, в който да бъде отчетено до къде са изпълнени останалите критерии и към края на юни Европейският парламент трябва да гласува дали да продължи нататък процедурата по падане на визите за турски граждани. Те ще отпаднат най-рано от юли, като, пак казвам, че това не е сигурно защото в парламента се образува едно по-скоро рядко виждано съгласие между различните парламентарни групи, които казват, че Турция трябва да получи падане на визите, но не на всяка цена, - обобщи кореспондентът на БНТ в Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангелкова: ​България е в топ 5 на предпочитаните дестинации за руснаците
Ангелкова: ​България е в топ 5 на предпочитаните дестинации за руснаците
Село без хранителен магазин
Село без хранителен магазин