НОВИНИ

Шестнадесети фестивал “Арт Амфора” във Варна

Шестнадесетото издание на Балканския фестивал за филми и телевизионни програми за деца и юноши „Арт Амфора“ започна във варненския квартал „Аспарухово“. На него са представени 31 филма от 9 страни. Фестивалът има конкурсен характер, а призьорите ще бъдат обявени на 12 май.

bnt avatar logo
от Мартин Николов
19:27, 10.05.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Продукции от девет държави ще се състезават за наградите на „Арт Амфора“. В конкурсната програма на фестивала ще бъдат представени игрални, документални, научнопопулярни и анимационни филми, както и телевизионни програми за деца и юноши.

Александър Михайлов, директор на „Арт Амфора“: "И ние се стремим да развиваме фестивала, понеже представяме новите филми, които повече носят възпитателен характер. Третират проблемите в семейството, проблемът деца - родители."

Професор Анри Кулев, председател на журито: "Всичко има и слава Богу, това е най-важното – разнообразието. Има и дидактичи филми, които учат и които възпитават има и забавляващи филми и весели и добри."

Д-р Сергей Пящик, продуцент и член на журито: "За мен филмите трябва да имат няколко аспекта, които за мен са много важни и интересни – работата на сценаристите, защото съдържанието на филма трябва да носи възпитателен характер. Важни са също работата на режисьора и едно от най-важните неща – операторската работа."

За първи път ще бъде показан новият филм на Саламат Мухамед-Али „Целият свят е в нозете ти“ - съвместната продукция на Казахстан и Холивуд. Входът за всички прожекции е свободен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ
ДРУГИТЕ НОВИНИ
Трендафил Величков, АБВ: Не сме партия за един ден
Трендафил Величков, АБВ: Не сме партия за един ден