НОВИНИ

​Си Дзинпин беше преизбран за ген. секретар на Китайската комунистическа партия

Китай обяви кой ще управлява държавата през следващите години. На пленума на новоизбрания Централен комитет на Комунистическата партия, Си Дзинпин беше преизбран за председател на страната. Той, обаче, наруши традицията и не посочи свой наследник.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
10:09, 25.10.2017 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Най-влиятелните хора в Китай. Висшите лидери, които ще управляват Китай през следващите години. Седемчленният постоянен комитет на Политбюро, който е най-могъщата институция в страната. От предишния екип единствено Си Дзинпин и премиерът Ли Къцян запазват постовете си.

Си Дзинпин, председател на Китайската комунистическа партия: Бях преизбран за генерален секретар на Централния комитет на Комунистическата партия. В това аз виждам не само одобрение на моята работа, но и насърчаване, което ще ме стимулира.

Си Дзинпин наруши традицията от четвърт век и не обяви кой ще го наследи след изтичането на втория му мандат. Вчера славата му на най-влиятелния съвременен китайски лидер беше затвърдена, с вписване на идеите му за социализма в Устава на комунистическата партия.

Си Дзинпин, председател на Китайската комунистическа партия: Стриктното управление на партията е дълго пътуване, което няма край. Никога не трябва да се блазним от мисълта да спираме, за да си поемем глътка въздух.

През 2012 година Си Дзинпин издигна идеята за китайската мечта. Тя се отнася за цялото китайско общество. И предвижда до 2020-а Китай да стане заможно общество, а до 2050-а - да се превърне в напълно развита държава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Община Камено е обявено бедствено положение
В Община Камено е обявено бедствено положение
Поликлиника “Чайка” във Варна организира две профилактични кампании през ноември
Поликлиника “Чайка” във Варна организира две профилактични кампании през ноември