НОВИНИ

Валери Симеонов: Ще изключим Анелия Велева от НФСБ, ако се докаже престъпление​

Заради случая с Анелия Велева - председател на НФСБ в Костинброд, която беше задържана при спецакцията на полицията на магистрала "Тракия" край Пловдив за трафик на мигранти, вицепремиерът Валери Симеонов каза в студиото на "Още от деня", че трябва да се изчака решението на съда дали ще удължи мярката ѝ, което ще означава, че има достатъчно сериозни данни за извършено престъпление. Тогава Анелия Велева ще бъде изключена от партията и в това няма никакво съмнение, допълни Симеонов. Междувременно магистратите от Пловдивския районен съд определиха спрямо Анелия Велева мярка "подписка", тъй като няма доказателства за участието ѝ в престъпната схема, а само основанието, че живее на съпружески начала с друг от задържаните.

bnt avatar logo
от БНТ
19:04, 26.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

НФСБ има над 1000 структури в цялата страна и никой не може да знае в един момент председател или член дали няма да извърши престъпление. Не е редно партията или ръководството да поеме отговорност, уточни той.

Валери Симеонов, вицепремиер: Ръководството на нашата партия през есента на 2015 г. поиска в Наказателния кодекс - драстично да се повишат санкциите за трафик на хора, като направихме от 1 на 10 години, за длъжности лица - от 3 до 12 години затвор с конфискуване на превозното средство и с глоби от 10 000 до 30 000 лв. И всичко това беше наше предложение, което ясно показва какво е отношението ни към тази незаконна дейност.

По думите на Валери Симеонов, в самото начало на едно коалиционно управление не се скрива истината и не се разпъват никакви "чадъри" за прикриване на когото и да било. Когато се установи някакво нарушение, се взимат веднага мерки. Това е един добър и нов пример в политиката. Не трябва никой да си въобразява, че след като е член на най-голямата партия или член на партия в управлението, той ще може да разчита на някаква закрила или защита, обясни вицепремиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравната комисия в НС подкрепи Камен Плочев за шеф на НЗОК
Здравната комисия в НС подкрепи Камен Плочев за шеф на НЗОК
Варна взима заем от Европейската банка за възстановяване и развитие
Варна взима заем от Европейската банка за възстановяване и развитие