НОВИНИ

Защо падна изолацията на Гимназията по битова техника в Пловдив?

Изолацията на Гимназията по битова техника в Пловдив се срути вчера. Пострадали ученици и преподаватели няма въпреки, че по това време в училището е имало деца. Учениците са били изведени за кратко до изясняване на ситуацията. Сградата е била санирана преди 6 години и гаранционният срок вече е изтекъл. Затова ще се наложи пари да се търсят от бюджета на училището или от резервите на Министерството на образованието. Вижте повече от репортера ни Димитър Димитров, който е в Гимназията по битова техника.

bnt avatar logo
от БНТ
07:42, 27.06.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Парчетата от покривното пространство са толкова тежки, че при падането им от 15 метра са можели да предизвикат сериозни наранявания. Затова ръководството на гимназията е взело мерки учениците да бъдат евакуирани.

Днес обаче учебните занятия са подновени. Тепърва предстои да се разбере каква е причината да паднат тези десетки квадратни метри материали.

Директорът на гимназията Гергана Георгиева заяви пред нашата камера, че се очаква вещо лице от застрахователната компания да посети училището, за да направи оглед на щетите, поканени са също представители на строителната фирма и строителния контрол.

Санирането на сградата е правено през 2013 година, гаранционният срок е изтекъл, но ако се установи, че има проблеми при изграждането на изолацията, ще се потърси отговорност от строителната фирма, каза Георгиева.

Вижте повече във видеото


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнян Златев за новото назначение: Това е признание, че си свършил добра работа
Огнян Златев за новото назначение: Това е признание, че си свършил добра работа
Опасно високи температури в Европа: Ще дойдат ли горещините и у нас?
Опасно високи температури в Европа: Ще дойдат ли горещините и у нас?