НОВИНИ

Таксита в Будапеща работят с биткойн

Унгарска таксиметрова компания стана първата, която предлага услугите си срещу заплащане с виртуалната валута биткойн. Такситата засега са само в Будапеща.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
16:05, 12.02.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
таксита будапеща работят биткойн

Ако сте в Будапеща и имате биткойни можете да си наемете такси. Биткойните вършат работата на парите в брой или на кредитните карти. Засега автомобилите , които предлагат този вид плащане са 580.

Андраш Лови, изп. директор на таксиметрова компания
"
Искаме хората с биткойни да могат да ги харчат за услуги и продукти в истински магазини , а не в интернет, защото това ще създаде малък икономически растеж в тази търговия".

Как става плащането в будапещенското такси? Шофьорът ви дава специален баркод, разпознаваем за мобилни телефони, плащането се извършва чрез устройството и клиентът получава разписка.

Чаба Хорват, управляващ директор на таксиметрова компания
"Вярваме
, че трябва да се възползваме от всяка вазможност за иновация и ако тя е успешна ще можем да кажем, че сме били първите ".

Всъщност не всички унгарци са чували за биткойн , но се смята че те притежават около 25 милиона евро от виртуалната валута.

Плащанено с нея е удобно и без банкови такси, но критиките са свързани с анонимността при транзакциите ,защото може да са с престъпни намерения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът решава дали да остави за постоянно в ареста Иван Евстатиев
Съдът решава дали да остави за постоянно в ареста Иван Евстатиев
Масови сватби във Филипините преди Свети Валентин
Масови сватби във Филипините преди Свети Валентин