НОВИНИ

Тереза Мей и Доналд Тръмп ще обсъдят сигурността и разузнаването

Новите възможности за търговия и сътрудничество в областта на сигурността и разузнаването - това са основните теми, които ще обсъждат британският премиер Тереза Мей и американският президент Доналд Тръмп.

тереза мей доналд тръмп обсъдят сигурността разузнаването
bnt avatar logo
от БНТ
11:31, 27.01.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Мей е на тридневно посещение в Съединените щати и вече предупреди Вашингтон да бъде внимателен в отношенията си с Москва. Тереза Мей е първият чуждестранен лидер, с когото ще се срещне Доналд Тръмп от началото на президентския му мандат. А в събота се очаква Тръмп да разговаря по телефона с руския си колега - Владимир Путин.


Предложението на американския държавен глава да увеличи митническите такси на мексиканските продукти с 20%, с което да покрие разходите за стената между двете държави, предизвика вълна на недоволство. Мнозина дори определиха идеята като неприемлива.

Гари Бъртлес, експерт по икономически научи: Икономическият растеж леко ще се забави. Доходите на хората, които са конкурентни на незаконните имигранти, ще постепенно ще тръгнат нагоре. А всички останали ще плащаме повече за най-различни неща - като плодове, зеленчуци, престой в хотел - всички производства и места, където мигрантите са основна работна ръка.
Ерик Уейганд, старши банков мениджър: Отраслите, които ще спечелят най-много са свързани със строителството, като производителите на стомана, например. След изборите видяхме голям спад в тези области.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вдигат коли от градинките и без знанието на собственика
Вдигат коли от градинките и без знанието на собственика
Германски град отказа да даде почетно гражданство на Тръмп
Германски град отказа да даде почетно гражданство на Тръмп