НОВИНИ

ТИР разля стотици литри с бира на АМ "Струма"

ТИР разля рано тази сутрин стотици литри с бира на автомагистрала "Струма". Камионът е изсипал товара край Благоевград, а магистралата в посока София остана затворена за часове. Пострадали при инцидента няма.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
11:24, 27.09.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Бутилките с бира изпаднали от камиона около 7:30 тази сутрин.

Камионът е идвал от кръговото кръстовище на Главен път Е-79. При включването в магистралата обаче заради сериозния наклон, товарът се наклонил и изпаднал на пътя.

Шофьорът нямал време за реакция, чул и видял в огледалото какво се случва и спрял. Пътят бил веднага затворен. В момента на инцидента други автомобили след ТИР-а не е имало, и така бирата на пътя не е предизвикала по-сериозен инцидент. Тепърва ще се изяснява дали камионът се е движел бързо или товарът в него е бил неправилно разпределен.

Почистването на пътя продължи няколко часа. Има и запазени бутилки, но повечето са изпочупени.

В почистването на пътя освен багер се включи и водоноска. Часове наред пътуващите за София трябваше да използват Главен път Е-79. Лентата за Кулата остана отворена.

Инцидентът не е първи в участъка. Малко след отварянето на магистралната отсечка от Дупница до Благоевград ТИР разля бира отново на същото място. Тогава пострадали хора също нямаше.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испанската полиция затваря избирателни секции преди референдума в Каталуния
Испанската полиция затваря избирателни секции преди референдума в Каталуния
​Шестокласник е без далак след сбиване в училище
​Шестокласник е без далак след сбиване в училище