НОВИНИ

Трима са загиналите при влаковата катастрофа в САЩ

Окончателният брой на загиналите при при дерайлирането на пътническия влак в щата Вашингтон е трима. Ранените са над 100. Причината за инцидента е високата скорост на влака при навлизането в завой.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
07:15, 19.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Несъобразена скорост и техническа неизправност. Това са двете най-вероятни причини за инцидента в щата Вашингтон. Влакът се е движил със 129 км/ч около половин километър, преди да навлезе в завой с много по-ниска разрешена скорост.

Превозното средство е трябвало да намали скоростта на 48 километра в час, но това не се е случило. Системата, позволяваща да бъде спрян напълно даден влак, в случай че е достигнал опасно висока скорост, не е била активирана по време на пътуването на катастрофиралата композиция. Оцелелите все още са в шок от случилото се.

Антони Раймонди, пътник във влака: "Всичко започна да се преобръща и изведнъж се озовахме на една страна. Всичко стана тъмно. Всякакви неща започнаха да летят във въздуха и тогава спряхме."

Няколко мотористи са били затиснати от падналите вагони и са получили наранявания, но жертви сред тях няма. Влакът е пътувал от Сиатъл към град Портланд, щата Орегон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Сблъсъци между протестиращи и полиция в Аржентина
​Сблъсъци между протестиращи и полиция в Аржентина
САЩ наложиха вето на резолюция на ООН относно Ерусалим
САЩ наложиха вето на резолюция на ООН относно Ерусалим