НОВИНИ

Трите деца и възрастният мъж, нападнати от кучета, са извън опасност за живота

Три деца и възрастен мъж бяха нападнати и нахапани от два ротвайлера, оставени без надзор в софийското село Железница. Инцидентът стана в ранния следобед, а пострадалите деца са настанени в "Пирогов". Вижте повече от прякото включване на репортера ни Цанка Николова.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:30, 10.04.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Пострадалите деца, братчета на 7, 9 и 12 години, са били на разходка с дядо си в района на минералната баня в село Железница в ранния следобед. Към момента няма опасност за живота на децата, категорични са лекарите в "Пирогов".

Мария Пойразова-говорител на болница "Пирогов": Много бързо смесен екип, мултидисциплинарен екип от специалисти се е погрижил за тяхното здраве. Направени са по спешност много подробни прегледи и изследвания, които показват, че едно от децата по спешност трябва да бъде въведено в детската операционна на "Пирогов". На другото момченце са обработени раните му и то е оставено за лечение и активно наблюдение в болницата, а третото момченце е с обработени рани и е освободено да си тръгне.

Собствениците на кучетата са установени. Ротвайлерите са прибрани, като при задържането им не са били агресивни. Децата ще останат за лечение в болницата, докато се подобрят.

Стойно Цветков, главен разследващ полицай: При причиняване на средна или тежка телесна повреда наказанието е до три години лишаване от свобода или пробация и глоба до 5 000 лева. Това е предвидил законодателят, не дай си Боже и слава Богу, че в конкретния случай нямаме летален изход, наказанието е до 5 години лишаване от свобода.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Габрово излязоха на протест заради побой на служител в магазин
Жители на Габрово излязоха на протест заради побой на служител в магазин
Захариева: България реагира максимално адекватно в скандала с Турция
Захариева: България реагира максимално адекватно в скандала с Турция