НОВИНИ

Тръмп иска да отнеме достъпа до секретна информация на бивши шефове на службите

Нов рунд в конфликта между президента Доналд Тръмп и американските спецслужби заради предполагаемата намеса на Русия в президентските избори. Белият дом заплаши да отнеме достъпа до класифицирана информация на шестима бивши шефове на спецслужбите, сред които и ръководителя на ЦРУ при управлението на Обама - Джон Бренън.

bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 24.07.2018
Чете се за: 00:21 мин.
По света

Причината е в критиките им към Тръмп след срещата му с Владимир Путин на 16 юли. Тогава, въпреки разкрития на американските спецслужби, Тръмп се съгласи с Путин, че Русия не се е намесвала в американските избори, а после се отметна от думите си. Джон Бренън нарече поведението на Тръмп „предателско“. В Белия дом смятат, че хора с подобни изказвания нямат право на достъп до най-строго секретната американска информация.

Белият дом обмисля да лиши от достъп до класифицирана информация и бившия директор на ФБР Джеймс Коми и негов заместник - бившия директор на националното разузнаване, бившия директор на Националната агенция за сигурност и бившата съветничка по национална сигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма опасност от преливане на язовири в страната
Няма опасност от преливане на язовири в страната
Продължава изплащането на обезщетенията заради чумата по стадата у нас
Продължава изплащането на обезщетенията заради чумата по стадата у нас