НОВИНИ

Тръмп на нож с австралийския премиер заради мигрантите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и австралийският премиер Малкълм Търнбул имаха тежък телефонен разговор за мигрантско споразумение, а Тръмп се закани да проучи „глупавата сделка“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:08, 02.02.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
тръмп нож австралийския премиер заради мигрантите

По време на телефонния разговор в събота, за която сега съобщава вестник „Вашингтон пост“, австралийският премиер напомни на Тръмп подписаното от Барак Обама споразумение, според което САЩ трябва да приемат 1250 нелегални бежанци от създадените от Австралия лагери на островната държава Науру и на остров Манус (Папуа-Новая Гвинея). Повечето от бежанците на тези тихоокеански острови са от Близкия и Средния изток.

Според вестника Тръмп се нахвърлил върху споразумението между двете страни и го нарекъл „най-лошата сделка в историята“. Самият разговор протекъл само 25 минути, вместо планирания един час.

Впоследствие Търнбул съобщи пред журналисти, че Доналд Тръмп се съгласил да изпълни договореността.

В същото време самият Тръмп обеща да проучи споразумението. „Възможно ли е това? Администрацията на Обама се съгласи да приеме хиляди нелегални мигранти от Австралия. Защо? Ще проуча тази глупава сделка“, написа той в Туитър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работодатели назначават млади хора
Работодатели назначават млади хора
Областният управител на Ловеч  разпореди постоянно наблюдение на водоемите
Областният управител на Ловеч разпореди постоянно наблюдение на водоемите