НОВИНИ

Тръмп остана единственият кандидат на републиканците за президент

Губернаторът на Охайо Джон Кейсик официално обяви оттеглянето си от надпреварата за републиканската номинация на изборите за американски президент през ноември. По този начин единствен претендент за партийната номинация остана ексцентричният милиардер Доналд Тръмп.

Георги Петров
от Георги Петров
06:54, 05.05.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Кейсик благодари на семейството и поддръжниците си за подкрепата, но не посочи конкретните причини да се откаже от кампанията си и не спомена името на съперника си Доналд Тръмп. След решенията на губернатора на Охайо и на сенатора от Тексас Тед Круз да се оттеглят от президентската надпревара ексцентричният милиардер остана единствен претендент за номинацията на Републиканската партия. Към момента Тръмп разполага с подкрепата на 1042 делегати и се очаква официално да получи номинацията на партийния конгрес през юли.

След съкрушителната си победа на първичните избори в щата Индиана вчера милиардерът даде редица интервюта, в които даде подробности относно вижданията си за външната политика на Щатите. Тръмп се похвали с добрите си взаимоотношения с руския президент Владимир Путин и отказа да изключи възможността да изпрати американски сухопътни войски в борбата с мюсюлманските терористични групировки.

Междувременно легендарната рок група "Ролинг Стоунс" поиска от милиардера да преустанови незабавно използването на техни песни в предизборната си кампания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден в памет на жертвите на Холокоста
Ден в памет на жертвите на Холокоста
Отново тръгваме на път
Отново тръгваме на път