НОВИНИ

В Благоевград бе открита изложба живопис на Петър Джельов

В Благоевград бе открита изложба живопис на Петър Джельов. Авторът е от Благоевград, но от години живее и твори в Пловдив.

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
17:20, 25.05.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Петър Джельов показва своите произведения за втори път в Благоевград. Избира областния център заради многото си приятели и силната си връзка с града.

Петър Джельов: "Преди много години аз правех графика, а преди това съм участвал в национални и окръжни изложби, които се провеждаха в Благоевград и регионални изложби заедно с Кюстендил и Перник."

Дълги години Петър Джельов се отдава на графиката, като използва класически и компютърни техники. С времето влечението му към цвета става толкова силно, че възможностите на цветната графика му се струват недостатъчни и той се обръща към маслената живопис.

Петър Джельов: "Посланието, което бих искал тези картини да представят на благоевградската публика, е светлината, която преобладава в нашите души и нашите сърца. Разбирам, че звучи високопарно, но повярвайте: изкуството е начин да се отдели човек от бита от ежедневието и да се почувства човек."

Според него в България и има хора, които искрено ценят изкуството, а всяка творба струва толкова, колкото купувачът е готов да даде за нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зелена светлина за едновневна и тримесечна винетка
Зелена светлина за едновневна и тримесечна винетка
Абитуриентските балове - какви нарушения е заснела Пътна полиция
Абитуриентските балове - какви нарушения е заснела Пътна полиция