НОВИНИ

В "Овча Купел" искат официално преместване на центъра за бежанци

Те настояха за това на среща днес с представители на МВР и Агенцията за бежанците. Според хората от квартала това е единсвеният начин да спре напрежението в района. Институциите не се ангажираха с преместване на бежанския център, но обещаха още по-строг контрол и спазване на вечерния час.

bnt avatar logo
от С. Тодоров
17:47, 15.01.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

След срещата стана ясно, че от Столичната община ще инсталират камери с 24-часово наблюдение около блока, чийто жители се оплакват от поведението на бежанците. Ще се контролират и магазините, от които пазаруват те, ще заработи и интернет клуб, където да се събират чужденците.

Жителите от квартала одобриха представените мерки, но бяха категорични, че за тях най-големият проблем е преместването на бежанския център.

На срещата бил предложен вариантът хората от "Овча купел" да внесат в Министерския съвет искането си за преместването на центъра, но не получили ясен отговор на въпроса дали искането им ще бъде изпълнено.

Неда Дойчинова: ...но аз лично очаквах от тази среща да ми бъде показано някакво синхронизиране на усилията на всички институции, за да бъде решен този проблем. След тази среща отново топката е в нашето поле. Ние сме хората, които трябва сега да внесем това писмено искане и те да си разпоредят анализи и становища по въпроса. Не ни показаха, че те ще си стиковат действията или усилията всичките институции, за да бъде решен проблемът.

От Агенцията за бежанците не се ангажираха с мнение за преместването на бежанския център. Зам.-председателят коментира, че оттук нататък ще се следи още по-строго за спазването на вечерния час от бежанците в района.

Кирчо Киров, заместник-председател на Агенцията за бежанците: Всички са уведомени, преведено им е на езика, който разбират и мога да кажа, че от последния месец нямаме много такива нарушения.

Жителите от квартала ще обсъдят следващите си действия, след като получат отговор от Министерския съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кмет от Бавария закара с автобус бежанци пред канцлерството в Берлин
Кмет от Бавария закара с автобус бежанци пред канцлерството в Берлин
БСП започна да търси подкрепа за първи вот на недоверие към кабинета Борисов 2
БСП започна да търси подкрепа за първи вот на недоверие към кабинета "Борисов 2"