НОВИНИ

В село Константиново две години чакат ремонт на улиците, отнесени от наводнение

Хората във варненското село Константиново недоволстват от лошото състояние на улиците. Населеното място пострада сериозно при наводнението през май 2016 година, когато наводнение отнесе асфалта на голяма част от улиците и нанесе големи щети и на други обекти. Община Варна на няколко пъти е искала средства от фонда за възстановяване след бедствия, но отговор до момента няма.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински
19:55, 18.02.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Село Константиново се намира на 10 километра от Варна и в него живеят близо 1300 души. Щетите от наводнението от преди две години все още са видими.

Николай Василев: Изровени са пътищата. Водата, където ги изрови и повече нищо не се прави. Само такива временни кръпки се правят и това е. И след поредния дъжд, пак същата работа.

Почти не е останала улица в селото, която да не е с нарушена пътна настилка.

Местните жители твърдят, че от близо две десетилетия не е извършен основен ремонт на улиците.

Адриана Маринова: Улиците непрекъснато все повече и повече се разрушават и какво да Ви кажа, не се стопанисва нищо, което се разруши. Няма кой да ни помогне.

Община Варна на няколко пъти е кандидатствала за финансиране от Междуведомствената комисия към Министерски съвет за възстановяване на пътната инфраструктура на селото. Искът е в размер на 2,5 млн. лв. за ремонта на 26 улици. За момента средства от държавата не са отпуснати.

Бисерка Михайлова: Престъпността е нула в това село. Просто молим да ни се обърне внимание, да се оправят улиците. Искаме и канализация да имаме.

Хората в Константиново очакват и ремонт на дерето, защото се страхуват да не се повтори наводнението. И се надяват поне времето да е на тяхна страна, докато институциите се задействат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чествания по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата
Чествания по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата
В Белица обсъждаха развитието на малките планински общини
В Белица обсъждаха развитието на малките планински общини