НОВИНИ

Валентин Порязов: Няма никакви притеснения за нашето членство в евросъюза и НАТО

В студиото на "Още от деня" зам.-министърът на външните работи Валентин Порязов каза, че няма никакви съмнения в нашата евроатлантическа интеграция и ориентация. Няма никакви притеснения за нашето членство в евросъюза и НАТО. Това правителство, премиерът и всички министри имат твърда евроатлантическа убеденост и работят ежедневно за пълноценното участие на България в Европейския съюз и НАТО.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
18:55, 20.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

"Нашата работа се основава на решенията на Народното събрание, на конституцията. Решенията на НС ясно показват къде е членството на България в ЕС и в НАТО. Ние нямаме никакви колебания, независимо от едни или други изявления изявления на който и да било български политик. Ние като дипломатическа служба нямаме никакви съмнения в това правителство и в неговата евроатлантическа ориентация", подчерта Порязов.

Валентин Порязов каза, че има пълна информация за участието на министър Митов на срещата в Брюксел.

"Заключението на съвета по външни работи е, че ЕС осъжда опита за преврат, подкрепя законно избраното правителство и в същото време подчертава, че запазването на върховенството на закона и спазването на правата на човека в Турция е от особена важност в този критичен момент за нашата съседна страна", каза Порязов.

Относно посланик Надежда Нейнски, заместник-министърът поясни, че "драма" няма, а това е един технологичен въпрос, който е твърде маловажен на фона на случващото се в Турция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата: Осъдени, психично болни и наркозависими притежават законни оръжия
Прокуратурата: Осъдени, психично болни и наркозависими притежават законни оръжия
На Илинден морето се „обръща“
На Илинден морето се „обръща“