НОВИНИ

Вежди Рашидов: Нито един театър няма да бъде закрит

Нито един театър в страната няма да бъде закрит - заяви днес министърът на културата. Вежди Рашидов обаче поясни, че от театрите с лоши финансови показатели ще се искат бързи резултати и ако такива не бъдат постигнати, за трупите ще се търсят нови мениджъри. Вежди Рашидов днес посети театъра Пловдив, за да види с какви темпове върви ремонтът на опожарената сграда.

bnt avatar logo
от БНТ
21:49, 24.03.2016
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Трупите, чиито дългове в размер на 3 милиона лева бяха опростени, имат срок от три месеца, за да подобрят работата си.

Вежди Рашидов - министър на културата: Разговорите са как да оптимизираме съставите и хората, да няма дефицит. Защото в новата среда думата дефицит значи липса на публика. Нищо няма да се закрива, дълбоко вярвам в колегите, че ще се стегнат. И искам да ви кажа, че още от първия - втория месец малко се окопитиха и тръгнаха да работят.

Рашидов не скри какво ще стане, ако оздравителните програми на трупите не се изпълняват.

Вежди Рашидов - министър на културата: Ще търсим хора будни, ще търсим хора да управляват. Думата "мениджмънт" значи добро управление.

Сред театрите с отлични показатели е пловдивският, въпреки че в последните две години и половина артистите са без своя сцена. Ремонтът на опожарената сграда обаче е към края си и трябва да приключи до края на май. И след още два месеца театърът ще има най- модерното озвучаване, осветление и пълна климатизация.

Кръстю Кръстев - директор на Драматичен театър Пловдив: Всичките тези системи трябва да сработят заедно. Аз смятам, че събитието, което можем да направим наистина като знак на новото начало, това може да бъде откриването на "Сцена на кръстопът".

Идеята е 20-ото юбилейно издание на фестивала да бъде открито с нов прочит на „Възвишение" - постановката, преди чиято премиера театърът изгоря.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП предвижда да въведе единен стандарт за електронното фактуриране
НАП предвижда да въведе единен стандарт за електронното фактуриране
Белгия понижи степента на тревога
Белгия понижи степента на тревога