НОВИНИ

Владислав Горанов: ​Възможна е смяна на синдиците на КТБ

Възможна е смяна на синдиците на КТБ заради грешките в изнесените списъци с парите на партиите. Това стана ясно от думите на финансовия министър днес в парламента.

bnt avatar logo
от БНТ
19:43, 26.02.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Владислав Горанов обясни, че той може само да предложи подобно решение, а Управителният съвет на Фонда за гарантиране на влоговете да предприеме действия срещу един или повече синдици по несъстоятелността на банката.

Той каза също, че са поискани писмени обяснения за коректността на информацията в списъците. Финансовият министър отхвърли твърденията, че докладът на фирмата "Аликс партнърс" за КТБ струва около 22 000 000 лева. Той посочи, че сумата е многократно по-ниска и разходът е оправдан.

Владислав Горанов - министър на финансите: Аз съм учуден, че се вади такава спекулативна информация, не знам каква цел има тя, доколкото ми е известно докладът струва под 1 милион евро, около 800 хиляди евро. За доклада настояваха политиците, докладът беше възложен със Закона за банковата несъстоятелност. Дали е оправдан - общественият интерес го изисква и вероятно в този смисъл е оправдан.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Не съм посочвал Пеевски и Златев за спрените поръчки
Бойко Борисов: Не съм посочвал Пеевски и Златев за спрените поръчки
„Най-чистият сред чистите по душа“
„Най-чистият сред чистите по душа“