НОВИНИ

Волен Сидеров: Бъдещето на Европа е в евразийски проект

Лидерът на „АТАКА“, част от формацията на Обединените патриоти в коалиционно управление с ГЕРБ, потвърди възгледите си, че според него бъдещето Европа е в „евразийски проект“, а членството в ЕС и НАТО е редно да се подложи на анализ. Това каза той в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ като добави, че не е проблем да е в идейни различия с управляващата партия. Според Сидеров външната политика на САЩ е опасна, особено в Близкия изток, а отношенията на България с Турция трябва да са прагматични, защото тя е геополитическа сила.

bnt avatar logo
от БНТ
10:12, 02.07.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Във връзка с етническото напрежение в Асеновград, Волен Сидеров заяви, че от години е призовавал за конкретни мерки за справянето с ромската престъпност, но никой не го е чул. Той посъветва протестиращите да насочат недоволството си към истинските според него виновници - чуждите сили и фондации, които по думите му са „създали тази анархия“.

Волен Сидеров, лидер на АТАКА: Аз съм против сблъсъците и кръвопролитията. Решението е в дръжавна политика, която не беше допускана от вън, затова призовавам хората да протестират срещу тези външни сили, заради които обществото е разделено.

Волен Сидеров обяви, че ОП са категорично против вдигането на цената на тока.

;

На въпроси на зрители дали АТАКА е предала идеите си, след като е влязла в коалиция с ГЕРБ, Волен Сидеров обяви, че идеите на партията, описани в програмата ѝ, са в случай, че тя стане първа политическа сила, а нейният лидер - министър-председател.

Волен Сидеров, лидер на АТАКА: Няма никакво извъртане на идеи. Влизаме в управлението, защото такъв е вотът на избирателите и заради това ГЕРБ е най-голямата политическа сила. Когато трябва да се свърши някаква работа, неконструктивната политика не помага. В коалиция с ГЕРБ сме, защото така каза суверенът.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изграждат нова система за видеонаблюдение на 20 кръстовища във Варна
Изграждат нова система за видеонаблюдение на 20 кръстовища във Варна
Два дни рок фест в Елешница
Два дни рок фест в Елешница