НОВИНИ

Японският музей на мадам Тюсо предлага на посетителите да танцуват с експонатите

Токийският клон на музея на восъчните фигури на мадам Тюсо ще даде възможност на посетителите да танцуват с експонатите благодарение на усъвършенствани холограмни технологии.

bnt avatar logo
от БТА
11:53, 27.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
Още
японският музей мадам тюсо предлага посетителите танцуват експонатите

Гостите на музея и досега можеха да си правят селфита или да докосват восъчните знаменитости. Но сега ще могат вече да танцуват с тях и да се почувстват възможно най-близки.

Как ще става това? Лицето на желаещия посетител се сканира, за да се получи холограмен образ. След това то се пренася върху дигитален персонаж, който се впуска в танци със звезди като Леонардо ди Каприо, Лейди Гага или Мерилин Монро. Холограмното видео трае около 90 секунди.

"Да танцуваш с любимия си идол е нещо което едва ли някога ще осъществиш в живота си. Именно поради тази причина нашите холограмни предложения ще се посрещнат с огромен интерес", заяви мениджърът на токийския музей на мадам Тюсо Тоши Енджо. Ако местната инициатива се оцени подобаващо от публиката, тя ще може да се разпространи и в останалите 23 подобни музеи, пръснати по света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха жилищен блок заради изоставен куфар
Евакуираха жилищен блок заради изоставен куфар
Събират опасни отпадъци в Пловдив
Събират опасни отпадъци в Пловдив