Йордан Арабаджиев за пакета "Мобилност": Битката не е загубена

След вчерашното гласуване беше очертана рамката на следващите преговори. Тя не ни харесва, но ние трябва да се съобразим. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи. Вчера с 30 гласа "против" и 19 "за" евродепутатите отказаха да върнат за ново преразглеждане пакета "Мобилност", който повишава изискванията за условията за работа на международните превозвачи.

от БНТ
08:12, 20.09.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Предстои транспортната комисия в ЕП да вземе решение за започване на триалози, ние ще действаме съобразно това решение, каза Арабаджиев.

Той оцени високо усилията на правителството и българските евродепутати по темата.

Йордан Арабаджиев: "Ние като бизнес провеждаме непрекъснато срещи с нашите колеги, но мисля, че освен тези страни, които сме заедно, ние трябва с аргументи и факти да привлечем и други политици, за да се убедят, че пакетът, във вида, в който е предложен към момента, не е балансиран".
;

По думите му най-сериозният проблем в пакета "Мобилност" е свързан с изискването превозните средства на 3-4 седмици да се прибират до страната по установяване.

Пакетът все още е във фаза преговори, в новия Европейски парламент ни предстоят диалози, за които сме готови. С конкретни цифри ще докажем, че приетото като предложение не кореспондира с реалността, особено в Източна Европа, каза още Йордан Арабаджиев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Завърши многонационалното алпийско военно учение Родопи 2019
Завърши многонационалното алпийско военно учение "Родопи 2019"
Отбелязваме Нощта на прилепите
Отбелязваме Нощта на прилепите