НОВИНИ

Интензивен трафик по основните артерии се очаква преди празниците

Интензивен трафик по основните артерии се очаква в последния работен ден преди коледните празници. Най-натоварено се очаква да е движението на изходите на София, по автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Струма", както и по пътя за граничния пункт "Кулата". Поради продължаващите ремонтни дейности на тунелите „Ечемишка" и „Витиня" на магистрала "Хемус", преминаването през съоръженията се осъществява двупосочно в тръбата за София. Осигурени са и обходни маршрути в тази част от магистралата, за да се избегнат опашките от автомобили.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:05, 23.12.2016
Чете се за: 01:24 мин.
У нас

Очаква се над 200 000 автомобила да тръгнат от столицата. За да се облекчи движението по основните магистрали, от 16.00 до 20.00 часа днес се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, тъй като се очаква интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Струма" и път I-1 (Е-79) София - Кулата. От АПИ напомнят на шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост.

От пътната агенция призовават шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения. В "Денят започва" началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски предупреди за направените наскоро законови промени, които предвиждат по-драстични санкции за нарушенията на пътя.

Комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция": "Преди няколко дни се обнародва в държавен вестник изменение в закона за движението по пътищата, има нови текстове, има по-драстични мерки спрямо нарушителите. Водачите, които спазват правилата за тях няма никаква опасност. Всички мерки се предприемат и са насочени към агресивните водачи и тези, които не искат да спазват правилата. За превишена скорост, употреба на алкохол."
Комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция": "След като над 200 000 автомобила ще тръгнат от столицата е нормално те да задръстят максимално пътната мрежа, която няма как да поеме такъв трафик. Просто трябва да бъдат по-търпеливи, да се движат с малка скорост, докато се изнесат в посоката, в която са тръгнали."

Още към 9 часа тази сутрин на централната автогара имаше обичайното предпразнично струпване на хора и автобуси. Диспечерите твърдяха, че има достатъчно билети за всички дестинации и за вътрешността на страната и за чужбина.

Росица Андонова, диспечер: "Има достатъчно автобуси и билети. Не връщаме никого."

По внимателната проверка обаче на току що тръгващите автобуси показа, че те са пълни и свободни места няма.Тези, които имаха билети ги бяха закупили седмици по-рано от автогарата или по интернет.

Управителят на автогарата, Иван Мирославов обясни че нови 150 автобуса са били пуснати за празниците.

А от автомобилната администрация съобщиха, че предпразнично засилват проверките на автобусните превози.

БДЖ също са пуснали 13 500 допълнителни места до 27 декември, включително. От националният железопътен превозвач напомнят, че при закупуване на билети за отиване и връщане клиентите могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета .


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин не смята за необходимо да има предсрочни избори в Русия
Путин не смята за необходимо да има предсрочни избори в Русия
Двама братя от Косово са арестувани в Германия по подозрение в тероризъм
Двама братя от Косово са арестувани в Германия по подозрение в тероризъм