НОВИНИ

​Засилени са мерките за сигурност около ловното стопанство край хижа "Здравец"

Съвместни екипи от служители на Агенцията по храните, Регионалната дирекция по горите и полицията инспектираха евтаназирането на дивите прасета от частното ловно стопанство край хижа "Здравец" до Пловдив. Преди седмица там бяха открити две заразени с чума животни. Достъпът на посетители до стопанството е ограничен. Полицейски служители проверяват превозните средства.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
08:25, 06.08.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Въпреки случаите на африканска чума по дивите прасета районът на хижа "Здравец" е пълен с туристи. Ограничен е само достъпът на посетители до стопанството. Мерките за сигурност са засилени.

Денонощно полицейско присъствие има още преди района на хижата. Проверяват се всички превозни средства, които слизат от самата хижа.

Д-р Камен Янков, директор на Регионална дирекция по безопасност на храните - Пловдив: Проверките ще са по отношение на евентуален нелегален транспорт на продукти и месо от свине и то най-вече от диви прасета.

Туристите и местните хора заявиха, че засилените мерки за сигурност не са пречка за тях.

Около частното ловно стопанство са поставени табели, ограничаващи достъпа на туристи в района. Забранителната зона надвишава 90 хектара гора. Евтаназирането на диви прасета в стопанството продължава, но инспекторите от Агенцията по горите отказаха подробности.

Зоната около ловното стопанство край хижа "Здравец" ще остане под карантина поне 45 дни, обявиха от Агенцията за безопасност по храните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха самолет на British Airways заради задимяване в салона
Евакуираха самолет на British Airways заради задимяване в салона
99% от прасетата в личните стопанства в община Свищов вече са унищожени
99% от прасетата в личните стопанства в община Свищов вече са унищожени