НОВИНИ

Жители на Кресна подкрепят т.нар. "източен вариант" на АМ "Струма"

Продължава общественото обсъждане на строителството на автомагистрала "Струма" по 5-те предложени варианта за маршрутите, по които да преминава трасето в участъка от Крупник до Кресна.

bnt avatar logo
от БНТ
15:49, 11.09.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

По-рано днес в Симитли хората се обединиха и подкрепиха проекта за така наречения "източен вариант", който разделя трафика на две части - пътуващите в посока Гърция да се движат по сегашното трасе на главен път Е-79,а трафикът към София да се изнесе по нов път в планината над дефилето.

В Кресна, където в момента продължава общественото обсъждане с жители на населеното място също подкрепят така нареченият "източен вариант" на автомагистрала "Струма". Според тях най-важно е тежкотоварният трафик от София към Кулата да се изнесе извън Кресна и да премине по заобиколен път, както е предвидено в източния вариант.

Николай Георгиев - кмет на община Кресна: Според мен ще надделее най-разумният вариант, който е икономически най-изгоден за държавата, както и от екологична гледна точка най-малко засягащ природата и най-добър за нашата община и за бизнеса. В този вариант са обособени две територии за отдих, който възнамеряваме после, който желае от местния бизнес да се изнесе на тези обособени места.
Жител на Кресна: За мен по-удачният вариант е обходният маршрут до Благоевград да си седи, защото ако слизаме надолу, където е детелината е 3 километра и обратно 3 километра, ми се увеличава пътуването с 6 километра минимум и това, като сметна в годината, доста пъти, все едно плащам на държавата още една винетка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 27 ранени, след като два влака се сблъскаха на гара в Швейцария
Най-малко 27 ранени, след като два влака се сблъскаха на гара в Швейцария
Нови двама германци са задържани в Турция
Нови двама германци са задържани в Турция