НОВИНИ

Зов за помощ - да помогнем на Атанаска от Девин

18-годишно момиче от Девин страда от бързо развиващ се рак на костите. Тя се лекува в Турция, но терапията там е изключително скъпа. От френска болница предлагат да направят изследвания на момичето и да назначат лечение. То вече може да се поеме от българската здравна каса, защото е в страна от Европейския съюз. За изследванията обаче спешно са необходими 16 500 евро, които близки и приятели започват да набират с благотворителни изяви.

bnt avatar logo
от БНТ
09:54, 11.06.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Малко преди Коледа дванайсетокласничката Атанаска Тарашева получава диагнозата Сарком на Юинг. Това злокачествено заболяване се развива само при деца и е много агресивно. Българските лекари препоръчват ампутация на единия крак, но пак не дават гаранции. Затова момичето спешно заминава за турска болница.

Милена Гайдарова, леля на Атанаска: „По време на абитуриентските балове за съжаление тя беше в Турция и буквално се бореше за живота. В момента тя е сериозно изтощена, много отслабна, иначе духом е желязна. Просто можем да черпим сили от нея".

За да помогнат на съученичката си, абитуриентите от Девин организират различни кампании.

Величка Петкова, Инициативен комитет в подкрепа на Атанаска: „Направиха си по-евтини тоалети за абитуриентския бал отново, за да съберат средства. Връстниците ѝ от другото средно училище в Девин също събраха средства".

Сега доброволци организират в различни градове благотворителни концерти и базари, за които художници, приложници и писатели са дарили своите произведения. И хората купуват.

Павел: „Защото вярвам, че човек, на когото му е дадено здраве и възможност да се труди, трябва да споделя тая благословия с хората, на които не е дадено".

Средствата, необходими за изследванията във Франция, трябва да се съберат до 10-ти юли, за да може Атанаска да замине.

БАНКОВА СМЕТКА

BIC: TTBBBG22 - SG Eкспресбанк

IBAN: BG44TTBB94001526328447

Титуляр: Альоша Тарашев (баща)

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Археолози откриха антично римско селище край Благоевград
Археолози откриха антично римско селище край Благоевград
Оливър Стоун интервюира Владимир Путин
Оливър Стоун интервюира Владимир Путин