НОВИНИ

Звезден бал за абитуриенти в неравностойно положение в Плевен

54 абитуриенти в неравностойно социално положение от Плевенска област имаха своя Звезден бал снощи в Плевен, организиран от Националното сдружение на сираците в България с помощта на много дарители. Събитието събра зрелостници от почти всички общини в региона, предложени от директорите на училищата. Инициативата е под патронажа на депутата от Плевенския район Владислав Николов.

bnt avatar logo
от Ирена Николова
11:09, 11.05.2017
Чете се за: 01:03 мин.
Още

Звездната вечер е щастливият финал на двумесечна благотворителна кауза, по време на която момичетата и момчетата получиха тоалети, обувки, прически и аксесоари за абитуриентския бал. Преди да отидат на истинския бал със съучениците, абитуриентите изживяха своята специална празнична вечер. Не се отказвайте от мечтите си и не се спирайте пред препятствията в живота, пожелаха им дарители и организаторите. Повечето от нас вече са наясно с какво искат да се занимават след училище, споделят дванадесетокласниците.

Борис Рафаелов, абитуриент: Искам да следвам със компютърно и софтуерно инженерство. В София ми е мечтата. Но имам планове и за Русе, като план Б, дето се вика.
Кристина Иванова, абитуриентка: Мисля да продължавам същата специалност. Смятам да продължавам в Пловдив в Хранително-вкусова технология.

За разлика от предишни години, когато около 80 на сто от подпомогнатите абитуриенти искали да продължат да учат, през тази повече от половината са заявили желание да започнат работа, казва организаторът на събитието Слави Михайлов.

Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България: Това пък ме зарежда с още повече енергия. Тоест им помагам на тях не затова, защото имат някакъв социален статус, а защото самите абитуриенти съзнават, че те трябва да вървят и да успяват в живота с качествата си, а не със социален недъг и така нататък.

Част от средствата за звездния бал бяха събрани с благотворителен концерт на ученици от Младежкия парламент в Плевен, които бяха сред гостите на вечерта и получиха специални поздравления за съпричастността.

Теменуга Георгиева, Младежки парламент - Плевен: Решихме да станем част от тази кауза, понеже инициативата идва от деца за деца, което е всъщност специалното за нея. И мислим, че връзката с нашия бал, с този бал, който в момента се провежда, и с техния, който предстои, е важна и ценното е в това.

Абитуриенти от Звездния бал излязоха и на импровизираната сцена по време на вечерта - като част от състава за народни танци на хореографското училище в град Пордим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Горанов: Все още не е ясно с колко ще се вдигнат учителските заплати
Владислав Горанов: Все още не е ясно с колко ще се вдигнат учителските заплати
8-годишно момче се е удавило във водоем край Струмяни
8-годишно момче се е удавило във водоем край Струмяни