НОВИНИ

#60 секунди без COVID-19: Антъни Хопкинс предизвика Шварценегер и Сталоун

секунди без covid антъни хопкинс покани швайценегер сталоун танцово предизвикателство
bnt avatar logo
от БНТ
07:19, 10.05.2020
6277
Чете се за: 01:36 мин.
Любопитно

Кино легендата Антъни Хопкинс разтопи сърцата на потребителите на социалните медии с неговата версия на танцовото предизвикателство Toosie Slide.

Предизвикателството се базира на песента на канадския рапър Дрейк, пусната заедно с музикално видео, в което певецът танцува на текста: „Десен крак нагоре, ляв крак се плъзга, ляв крак нагоре, десен крак се плъзга“.

Танцовите движения станаха изключително популярни и много известни личности взеха участие в предизвикателството. То започна в началото на април.

82-годишният актьор Антъни Хопкинс призна, че малко закъснява за партито, но отбеляза, че „по-добре късно, отколкото никога“. Той предизвика Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун да вземат участие, като изпълнят своя версия на танца.

*****

Боби Мур е най-великият футболист, който не е ставал шампион на Англия

Анализаторите на "Скай Спортс" определиха 50-те най-велики футболисти, които са играли в елита на Англия, но никога не са печелили титлата на страната.

На първо място е поставен легендарният играч на "Уест Хем" и английския национален отбор Боби Мур. Считаният за един от най-великите защитници в историята на играта изиграва 108 мача за Англия и печели световната титла на домакинското първенство през 1966 година, като е безспорно най-великият футболист на "чуковете", но печели само ФА Къп и Купата на носителите на купи с лондонския тим.

На втора позиция от "Скай Спортс" поставят бившия капитан на Ливърпул Стивън Джерард. Емблематичният халф бе сред най-добрите на позицията си в света в продължение на повече от десетилетие, като спечели седем трофея с "червените", включително и Шампионската лига през 2005 година. 2014 г. се помни със знаменитото подхлъзване на Джерард, което доведе до решаваща загуба от Челси с 0:2 в края на сезона.

На трето място е Пол Гаскойн. Той отхвърля офертата на сър Алекс Фъргюсън да премине в Манчестър Юнайтед през 1988 година, като предпочита офертата на Тотнъм, но с "шпорите" печели единствено ФА Къп през 1991 година.

*****

Учени поставиха под въпрос теорията за произхода на Луната

Японски астрофизици са регистрирали въглеродни емисии от лунната повърхност при нови изследвания за произхода на Луната. Това откритие принуждава учените да преразгледат теорията за появата на земния спътник.

Изследователите са анализирали данни от спътника "Кагуя". Оказало се, че от сателитната повърхност се отделят силни потоци въглеродни йони и други елементи.

Откритието противоречи на концепцията за „суха“ Луна, която обяснява появата й със сблъсък между голямо космическо тяло и младата Земя. При такъв сблъсък значителна част от летливите вещества биха се изпарили под въздействието на високи температури.

Учените предполагат, че въглеродът може да се е появил в лунните скали в самото начало на тяхното образуване. Тази хипотеза изисква корекция на общоприетата теория за появата на Луната, тъй като при високи температури въглеродът просто би се изпарил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
44 случая на коронавирус у нас за последното денонощие, ново огнище на заразата в община Сатовча
44 случая на коронавирус у нас за последното денонощие, ново огнище на заразата в община Сатовча
Още по-топло днес, възможни са и валежи
Още по-топло днес, възможни са и валежи